На 19 септември работещите в трите региона миньори и енергетици,

...
 На 19 септември работещите в трите региона миньори и енергетици,
Коментари Харесай

От името на финансовия министър Борисов обеща по 36 заплати на миньорите

 

На 19 септември работещите в трите района миньори и енергетици, проведени от двата най-големи синдиката КНСБ и „ Подкрепа “, протестираха в София поради боязън, че в следствие от стесняване на въгледобива ще изгубят работните си места. Протестът беше преустановен след реализиране на единодушие държавното управление
с документ да се обвърже с съответни задължения към всички работещи в мините и въглищните централи от деня на митинга до 2038 година Те получиха заричане до 15 октомври да се сътвори и дружество за преработка на въглищните региони, което ще има ангажимент да обезпечи претовареност на освободените от мините и централите. Следващата стъпка е основаване на промишлен парк „ Марица-изток “.

 

Въпреки че в едно от изказванията си в коридорите през днешния ден Борисов сподели, че териториалните проекти не са показани или най-малко той не ги е видял, правителството разгласява проектите още при започване на август. Те плануват редица ограничения както със запазването на работни места, по този начин и за развиването в трите района на модерни технологии, свързани с производството, разпределението и потреблението на зелен водород и други нови енергийни източници, които могат да бъдат разнообразни и да допълват въглищните централи.

dnevnik.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР